3e dag Aire-sur-L"Adour naar Pimbo
Door: Willie Jacobs
Blijf op de hoogte en volg Willie
02 April 2019 | Frankrijk, Pimbo
The Dutch text below can be translated in your language with https://translate.google.com
De Nederlandse tekst hieronder kunt u met https://translate.google.com vertalen in uw eigen taal.
Vous pouvez traduire le texte néerlandais ci-dessous en https://translate.google.com dans votre propre langue.
Puede traducir el texto en holandés a continuación a https://translate.google.com en su propio idioma.
Você pode traduzir o texto em holandês abaixo em https://translate.google.com em seu próprio idioma.
Sie können den niederländischen Text in Ihrer Sprache in https://translate.google.com übersetzen.
يمكنك ترجمة النص الهولندي أدناه
إلى https://translate.google.com بلغتك الخاصة.
ALLEREERST, Gonnie, Niek, René & Els, Ad, Pieta, Truus, Salomé, Theo, Naomi, wat een fijne boeiende en bemoedigende reacties! Hartelijk dank jullie allen!!
GITE LA MAISON DES PÈLERINS
Was mijn overnachtingsadres in Aire-sur-l'Adour, daar trof ik 62e jarige leraar pelgrim Philippe geboren in Lille en momenteel woonachtig in Saint Emillion. Hij die 13 dagen geleden zijn Camino daar aanving en nog elke dag volop zo'n getroffen heeft.
WEINIG & VAAK ZWAK INTERNET & WIFI
Inmiddels is het op dit moment alweer zaterdag 30-3 geworden als ik voor mijn verslag over 28 & 29 maart completeren bij restaurant Au Coin Cosy (gezellige hoek) in Arthez-de-Béarn een ideale plek heb gevonden om maaltijd genietend tot rust te komen. Dit eco-bioligisch restaurantje van Nathalie Artic kreeg ik in boulangerie waar ik pain complet en een koek met appel haalde en om plat du jour mogelijkheid vroeg. Als de maaltijd wordt bereid geniet van een groene salade met passende ingrediënten én bio olijfolie met appel of wijnazijn wat ik thuis ook steeds gebruik! Verse gemengde rauwkost salade eet ik nagenoeg elke dag, deze heb ik tot nu toe in Frankrijk elke dag moeten ontberen…Het is natuurlijk daarom nu extra genieten, daarenboven is er op het verdere dagdeel geen of nauwelijks nog goed menu te verkrijgen!
VERSLAG 28-3
Vanuit Aire-sur-l'adour 3e dag 10 etappe
Philippe wilde met mij deze dag gaan oplopen. Ik ben na het petit-dejeuner eerst gaan proberen via de tourist information het adres op te sporen waar ik vorig jaar bij mijn 1e bezoek aan A-s-L mijn pelgrimsstaf tot aanvang deze etappe mocht parkeren. Ik kon het niet vinden waarna ik voor de 2e keer naar het T. I. buro ben gegaan. Daar heeft de informatrice gebeld naar het hoogstwaarschijnlijke adres, waarvan de oudere dame het niet meer kon herinneren... Met danken en het geven van een traktaat ben ik daardoor daar vandaan meteen de GR 65 op gegaan en meteen de 1e heuvel op! Onderweg kwam er van tegenovergestelde richting een andere Camino ganger aan. We kregen contact, ik vertelde mijn doel en gaf traktaat, waarna hij duidelijk kenbaar maakte dat ik zijn leraar niet hoeft te zijn, eveneens Gandhi e.a. dat hij het liefst vanuit zijn hart en elke ademhaling leeft, terwijl met zijn levensvisie overdracht dat wel duidelijker en veel meer als leraar naar mij toe was!
WERKELIJK AFSTAND
Maps gaf zo'n 850 km. aan
Máár werkelijk is de afstand over de authentieke route Franses nog zo'n 950 km. te gaan vanaf Aire-sur-L’Adour!
Dat komt omdat die langs historische en gedenkwaardige plekken, kapellen, kerken, gites, pick-nick plaatsen e.d.gaat!.Het is al meteen een heel pittige tocht met heuvels en dalen. Na 17 km onderweg te zijn komt Philippe de weg zoekend mij van de andere richting tegemoet. Hij had een verkeerd stuk gelopen. We gaan samen verder en hij beld voor mij om te overnachten in Pimbo waarvoor hij al geboekt had. Hij vertelde dat hij al bij helder weer de Pyreneeën met sneeuwtoppen heeft gezien.
NELSON
Onderweg ontmoeten we een blonde Labrador die ons kwispelend en met rennen en grote bochten makend vermaakt zonder dat er een aanraking kan plaats kan vinden. Verderop zien we een uit een bovenraam kijkende oma in schort met kleinkind het gadeslaan. Als we contact krijgen, komen we erachter dat de hond Nelson ( er ere van Mandela) heet! Ik vertel mijn naam en doel en biedt ze een traktaat als herinnering aan, wat het klein kind als een traktatie koestert! Verder trekkend is er een dwars op de weg staande landbouwvoertuig wat door een er onderliggende boer vanuit de onderzijde een grote oliesmering ondergaat met behulp van een hoge druk spuit. Als hij ons opmerkt komt hij eronder vandaan om doorgang te geven. Ik bedank hem en bied hem een traktaat aan nadat ik hem over mijn Camino vertelde.
PIMBO
Aangekomen in Pimbo na 26.5 km kunnen
we in een dorps pelgrims gite een arrangement kiezen waarbij we zelf eenvoudige maaltijd kunnen bereiden met pasta en een luxe tomatensaus. We nemen er een fles wijn bij, ik wordt de kok hij de tafeldekker en afwasser. Met de Knorr poeder bereid ik de soep.
GEZELLIGHEID
Na het eten belde Philippe zoals hij gewoon is weer naar zijn vriendin waarbij ik deze keer voor de gezelligheid ook enig contact mocht hebben. We zijn daarna vroeg gaan slapen om om 6 uur op te staan en 7 uur te kunnen gaan vertrekken.
Dank voor jullie belangstelling, ik zie uit naar elke reactie!
Hartelijke groeten,
Willie Jacobs
02 April 2019 - 07:31
Nathalie Lakeman:
Nog een hele weg te gaan Willie. Ik wens je nog een fijne, warme en devotievolle tocht -
02 April 2019 - 10:16
Truus Van De Schoor:
Leuk dat je gezelschap had WILLIE en ook dat je af en toe dieren op je pad mag ontmoeten.
Nog een flink stuk te gaan, maar de kop is eraf.
Hier nu af en toe regen, goed voor de natuur.
Wandel ze met zin en tot de volgende keer.
Groetjes:☔️ -
02 April 2019 - 14:56
Dick Groenendijk :
Hallo Willie,
Je bent al lekker op dreef, zo te lezen. Leuk om je belevenissen te volgen. Enne, de tractaten vliegen blijkbaar de rugzak uit...... :-) Mooi weekend gehad in de Achterhoek, Gonnie was ook enthousiast., gezellig samen gecarpooled.
Groeten,
Dick -
02 April 2019 - 15:36
Ad:
Op weg naar de Pyreneeën zo lees ik. Met veel reisgenoten van allerlei aard. Veel loopplezier. -
02 April 2019 - 18:34
Ben Meulman:
Smeuige verhalen WILLY ga zo door, heerlijk om ze te lezen,en je weet het als je in de buurt komt van de mooiste wijn ter wereld ga hem proeven en neem een fles op de terugweg mee,je hebt kans dat ie leeg is al op de heenweg Romanee Conti wordt hij genoemd!!!!! Groet Ben. -
03 April 2019 - 17:55
Nellie:
Hoi Willie!
Je hebt weer een mooi verslag geschreven ,dankje.
Ik wens je nog een prachtige mooie tocht toe in goede gezondheid!
Liefs van je tweelingzus. -
04 April 2019 - 09:33
Wal Willems:
mooie verslagen van een adembenemende wandelreis. heel veel succes de komende tijd en ik blijf je volgen.Hou vol !!!!! -
24 Juni 2019 - 17:46
Bart:
Ik heb nu 3 verslagen doorgelezen. Het 3e geef je duidelijk aan dat de route al zwaarder wordt heuvel op heuvel af.
Pelgrims die elkaar makkelijk gezelschap houden.
Je deelt veel traktaten uit. Waarom? EN: wat vinden de ontvangers daarvan?
Gr Bart